دی ان اس یا DNS که کوتاه شده‌ی عبارت Domain Name System است، در واقع فهرست توزیع شده‌ای است که نام دامنه قابل خواندن توسط انسان (مانند www.radib.com) را به اعداد خوانا برای کامپیوترها یعنی آی‌پی (IP) آدرس (مانند 194.5.32.237) ترجمه می‌کند. اگر هر یک از دو آدرس بالا را در صفحه مرورگر خود وارد کنید، وبسایت رادیب برای شما به نمایش درمی‌آید.

سیستم نام دامنه یا دی ان اس (DNS) زیرساخت وب را که هر روزه مورد استفاده قرار می‌دهیم، تشکیل داده است. این سیستم کاملاً در پس‌زمینه عمل می‌کند و نام وب‌سایت‌های قابل شناسایی برای انسان را به آدرس‌های IP عددی که مناسب تشخیص رایانه است تبدیل می‌کند. دی ان اس این کار را از طریق جستجوی اطلاعات بر روی سیستمی انجام می‌دهد که به سرورهای DNS سراسر اینترنت متصل است. با این حال سرورهای دی ان اس مختلف ممکن است بر حسب سرعت و امنیت عملکرد متفاوتی داشته باشند.

DNS چطور کار می‌کند؟

غالبا از DNS به صورت یک کتابچه تلفن یاد می‌شود که شما در آن به دنبال نام یک نفر می‌گردید و کتابچه شماره تلفن فرد را به شما ارائه می‌کند. DNS نیز همچون کتابچه تلفن نام‌های خوانا برای انسان را به اعدادی تبدیل می‌کند که رایانه‌ها به راحتی آن را می‌فهمند. به بیانی دیگر زمانی که شما قصد جستجو چیزی در اینترنت دارید، تمامی این جستجو‌ها برای یک دیتابیس ارسال می‌شود. سپس بعد از یافتن جواب از دیتابیس به شما نشان داده می‌شوند. هرچه این دیتابیس سریعتر باشد، سرعت بارگذاری صفحات وب نیز به شدت افزایش پیدا می‌کند.

 

سرورهای DNS نام‌های دامنه‌ها را به آدرس‌های IP متناظرشان مطابقت می‌دهند. وقتی یک نام دامنه را در مرورگر خود وارد می‌کنید، رایانه شما با سرور DNS موجود تماس می‌گیرد و آدرس IP مرتبط با آن نام دامنه را می‌پرسد. سپس رایانه شما به آدرس IP وصل می‌شود و صفحه وب مربوطه را برای شما بارگذاری می‌کند.

سرورهای DNS که ما استفاده می‌کنیم، به صورت غالب از سوی شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی ISP ارائه می‌شود. اگر از یک روتر استفاده می‌کنید رایانه شما از خود روتر به عنوان یک سرور DNS استفاده می‌کند؛ اما روتر درخواست‌های شما را به سرورهای DNS شرکت ISP ارسال می‌کند.

کامپیوترها پاسخ‌های DNS را به صورت محلی در حافظه کش (catch) ذخیره می‌کنند و از این جهت درخواست‌های DNS هر بار که بخواهید به یک نام دامنه خاص وصل ‌شوید که پیش از این از آن بازدید کرده‌اید، مجددا ارسال نمی‌شوند. زمانی که رایانه شما آدرس IP مرتبط با نام دامنه مورد نظر شما را دریافت کرد، آن را برای مدت معینی به خاطر می‌سپارد تا در دفعات بعد با رد کردن مرحله درخواست DNS سرعت اتصال شما را افزایش دهد.

چطور در ویندوز دی ان اس را تغییر دهیم؟

برای تغییر تنظیمات DNS در ویندوز ۱۰، کافیست از طریق تنظیمات (Settings) ویندوز، وارد بخش Network & Internet شوید و اتصال شبکه‌ی موردنظر خود را انتخاب کنید. سپس گزینه‌ی IP Settings را پیدا کنید و روی گزینه ویرایش (Edit) کلیک کنید. با انتخاب گزینه Manual شما امکان ویرایش DNS خود را خواهید داشت.

 

همچنین در جهت سهولت بیشتر، شما می‌توانید از نرم افزارهایی چون DNS Jumper استفاده کنید تا امکان تغییر DNS با تنها چند کلید برای شما فراهم شود. شما برای کسب سرعت بهتر می‌توانید از DNSهای رایگانی چون CloudFire ،Google DNS Servers و یا Open DNS استفاده کنید تا اتصال پرسرعت‌تر و در نتیجه تجربه بهتری از بازی کردن داشته باشید.

آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟ 251 کاربر این را مفید یافتند (251 نظرات)